Cine va schimba lumea noastră?

13 dec., 2014 Raze de lumină Nu sunt comentarii

A schimbat lumea noastră așa-zisa Revoluție din 1989? SIstemul comunist s-a reciclat iar oamenii lui dinainte, împreună cu progeniturile de după, au continuat ca niște lipitori să sugă din trupul țării și să adune bani și averi fabuloase. Iar majoritatea cetățenilor de rând au continuat să sufere de sărăcie în țară sau au plecat prin țări străine.
Iliescu a continuat să patroneze un sistem de lungă și păguboasă tranziție spre… luminița din capătul tunelului, care însă nu s-a văzut. Constantinescu a fost incapabil să tuteleze și să medieze o reformă serioasă, iar Băsescu a confundat țara cu o navă pe care el o pilotează într-un stil propriu.
Iohannis reprezintă luminița de la capătul tunelului care ne indică drumul spre lumină și ca un nou Moise, conduce poporul român din sclavia roșie spre libertate și democrație adevărată? Poate să facă el minuni? Categoric, Nu!
Dacă vrem ca ceva să se schimbe cu adevărat în mai bine, trebuie odată pentru totdeauna să renunțăm, să aruncăm pe foc mentalitatea și haina de cerșetor, de pomanagiu leneș și iresponsabil, sau de profitor. Odată pentru totdeauna nu mai trebuie să ne întrebăm ce poate să ne dea Iohannis, ci ce putem noi să-i dăm lui Iohannis, adică nouă înșine și acestei țări.
România va fi schimbată în mai bine de IDEEA NOASTRĂ DESPRE NOUA ROMÂNIE!
Nu armele conduc lumea spre progres, nici banii, ci ideile! Si dacă ideea lui Iohannis despre noua Românie este aceea a lucrului bine făcut, atunci haideți, fiecare dintre noi să facem lucrul nostru cât mai bine! Ceea ce ne trebuie nouă este în primul rând o nouă mentalitate, o gândire și apoi o atitudine practică pozitivă, constructivă. Și chiar dacă viața omului trece prin stomac, să nu uităm că doar capul îl conduce, iar unde nu este cap, este vai de picioare. Revin: România va fi schimbată de ideea noastră despre noua Românie. Nu există altă cale viabilă de emancipare, de eliberare din mizeria în care ne-am scăldat sau ne-au scăldat atâția până acum.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *