Cine este Dumnezeu?

26 ian., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Paradoxal, deși am studiat atâta teologie, întrebarea cea mai grea la care ar trebui să răspund este: Cine este Dumnezeu?
De la Marele Arhitect al Universului al Francmasoneriei, am impresia că pentru generațiile actuale Dumnezeul revelat, biblic, începe să devină Marele Necunoscut.
Isus Cristos ne-a învățat că Dumnezeu este tatăl nostru. Dacă mă gândesc la legătura dintre un tată și copiii lui, a mă considera copilul lui Dumnezeu rămâne pentru mine una din probele cele mai dificile ale credinței mele. Mai ușor mi-ar fi să mă consider președintele SUA în locul lui Obama, mult mai bogat decât Bill Gates, decât să mă văd în postura unui fiu al divinității.
Mă văd atât de pământean, deși în Biblie scrie că am fost creați cu toții după chipul și asemănarea Lui, cu suflet nemuritor, cu inteligență și voință.
Dacă Isus ne-a învățat că Dumnezeu este tatăl nostru, oare asta înseamnă că El se aseamănă cu un tată, cu cel mai bun tată?
Oare Dumnezeu (Tatăl) înțelege uneori alegerile și deciziile noastre (fii) atât de contradictorii?
Oare Dumnezeu pricepe uneori încăpăținarea noastră în a repeta mereu aceleași greșeli de care ne-am lovit de atâtea ori și totuși nu vrem să ieșim din ele?
De ce ne lasă să greșim și să cădem? De ce nu-i este milă de noi și nu ne blochează pentru a nu mai merge cu oiștea în gard?
Nu știu de câte ori Dumnezeu este de acord cu planurile și cu acțiunile noastre; chiar nu știu.
Dar dacă Dumnezeu este într-adevăr Tatăl nostru, atunci sunt absolut convins că este de partea noastră, indiferent ce am face. Poate că plânge tăcut când vede câte rele combinăm în lumea aceasta; și în același timp continuă să ne iubească, iar fiecare bătaie a inimii sale este pentru noi.
Cred că El rămâne de partea noastră și atunci când ne târâm în noroi și gunoaie, ca și atunci când suntem pe crestele munților.
Dacă El este Tatăl nostru, atunci cred că El este o parte din noi și atunci când râdem, și atunci când plângem; și atunci când îl înjurăm, și atunci când îngenunchem în fața Lui.
Pentru că dacă Dumnezeu este Tatăl nostru, aceasta înseamnă că El este o parte din noi; cu siguranță, partea cea mai bună.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *