Cinci gânduri despre familie

22 oct., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

1. Familia este iubire: Legea fundamentală a creștinismului este iubirea de Dumnezeu și iubirea de semeni. Din moment ce într-o familie soții sunt cei mai apropiați unul de altul, asta înseamnă că în familie trebuie să fie cea mai intensă formă de iubire. Iubirea izvorâtă din Dumnezeu este izvorul și temelia familiei, în baza căreia oamenii primesc cele mai mari binecuvântări, adică acelea de tată, mamă și copil. O familie fericită are forma unui triunghi (tată, mamă, copil) în centrul căruia stă Dumnezeu. Dacă într-o familie tatăl poate fi creierul, soția, mama este inima care îl educă pe copil spre omenie.
2. Familia este cea mai elementară formă de organizare a oamenilor, care a existat înaintea societății și a statului. Fiind prima comunitate în care trăiește un individ, cât și prima autoritate în care acesta învaţă să trăiască, familia este cea care stabileşte valorile fundamentale ale oricărei societăți și ale oricărui stat. Nicio altă formă de organizare umană nu poate înlocui familia. Fără ea, copiii rămân lipsiți de criterii și fundamente etice, morale, adică devin niște analfabeţi morali a căror unică lege este propria persoană.
3. Familia este celula de bază a societății și a oricărei forme de civilizație. Ea este temelia pe care se clădește progresul omenirii.
4. Orice formă de fericire căutată în afara familiei mi se pare a fi o iluzie. Dacă societatea îți indică fericirea în bunuri, bani sau putere, cu siguranță îți indică o direcție greșită. Fericirea are gustul și culoarea familiei și a casei în care aceasta locuiește.
5. A împărtăși viața cu o altă persoană reprezintă un continuu test al caracterului și o lecție pe care nu o vei învăța niciodată îndeajuns de bine.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *