Ce încălţăminte preferaţi?

01 feb., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

În mod legitim și demn de ființa omenească, fiecare dintre noi ne considerăm diferiți de oricare dintre semenii noștri. Poate că mulți dintre noi, în dorința aspirației înnăscute spre mai mult, mai bine, mai sus ne considerăm mai buni, mai drepți, mai deștepți decât mulți dintre semenii noștri; dacă suntem sau nu așa, evităm adesea comparațiile și confruntările de teama deziluziilor, așa cum mulți evită un control medical serios, pentru ca nu cumva, Doamne ferește, să descopere că sunt afectați de cancer sau sida. Deci, toți oamenii se consideră cumva unicate, și sunt cu adevărat, căci nu sunt doi oameni egali pe lume, nici chiar gemenii, și fiecare cetățean al planetei are propriul cod numeric personal.

În pofida acestei unicități a ființei omenești, totuși, majoritatea oamenilor, bărbați și femei, se împart doar în două categorii, două clase fundamentale generalizate pe tot globul, indiferent de rasă, religie, stare socială, condiție economică sau apartenență politică etc, și anume în funcție de preferințele pentru încălțăminte:

-femeile preferă să meargă cu încălțăminte cu tocuri înalte sau foarte înalte;
-bărbații aleg să meargă cu încălțăminte cu tocuri joase sau foarte joase.

Există particularități definitorii ale ființei umane, bărbat și femeie, pe care cu cât le cunoști mai bine, cu atât îți dai seama că teoria gender (egalitatea sexelor) pe care mulți o vântură în timpurile acestea reprezintă una din marile aberații pe care unele minți umane au putut să le născocească.
De exemplu, un bărbat când privește o mașină, mintea îl duce imediat asupra cailor putere pe care aceasta îi are, iar o femeie admiră culoarea mașinii și forma farurilor.
Dar, să revenim la subiectul în cauză, încălțămintea cu tocuri și fără tocuri înalte.
Un bărbat gândește pragmatic și rece: în alegerea unei perechi de încălțări se întreabă cât de comod și de stabil va fi în ele; prin opoziție, gândește încălțămintea femeii ca nesigură și incomodă, sau adevărat instrument de tortură a picioarelor. Și așa va gândi despre femeie în general: slabă (sexul slab) și fragilă și pe care nu o poți înțelege niciodată.
Un bărbat vrea ca ceea ce încalță să îi acopere bine laba piciorului, eventual și o parte din gleznă, să nu-i încordeze mușchii și să nu-i forțeze coloana. O femeie preferă ca cea mai mare parte a piciorului să rămână vizibilă, iar în privința încordării mușchilor sau forțării coloanei, preferă eleganța și acel vino-încoa al încălțămintei asortată perfect cu tot ce poartă, inclusiv cu machiajul chiar și atunci când este însărcinată, chiar și atunci când își poartă odorul în brațe. Ca atare, un bărbat vrea siguranță în viață și să domine. Unei femei, în schimb, într-un supermarket îi vor fugi mai repede ochii spre cosmetice decât spre sectorul alimentar.
Un bărbat își alege încălțămintea și o asortează cu un pantalon elegant (elegant, doar pantalonul); o femeie își alege încălțămintea și o asortează cu eleganța piciorului și a ciorapului, continuând cu tot corpul ei; din creștetul capului și până în vârful tocului încălțămintei totul este armonie, eleganță, frumusețe și ceva care să atragă atenția și pe bărbați. Dintotdeauna, pictorii și scriitorii, artiștii în general, când este vorba despre prezentarea, elogierea frumuseții omenești, au ales, normal, personaje feminine.
Un bărbat se gândește la încălțăminte în funcție de utilitatea ei, încălțăminte de vară sau de iarnă. O femeie se gândește la încălțăminte, îmbrăcăminte, accesorii sau cosmetice ori de câte ori privește la televizor programe fashion, răsfoiește știri sau informații despre modă, observă pe stradă cu ce sunt încălțate alte femei etc.
Din spirit de economie, un bărbat este în stare să meargă cu o pereche de încălțăminte până îi ies degetele prin ea. O femeie este în stare să-și caute și al doilea job pentru a avea bani să-și cumpere ultimele noutăți în domeniu; iar noutățile acestea sporesc precum ciupercile după ploaie.
Fiindcă eu continui să cred că toți, bărbați și femei, suntem creaturi ale lui Dumnezeu, gândindu-mă la toate cele constatate despre bărbați și femei în preferințele pentru încălțăminte, cum vi-l imaginați pe Dumnezeu care a creat astfel bărbatul și femeia?
Se pare că în planurile sale de creare a omului, în înțelepciunea lui, Dumnezeu a acordat pragmatismul, siguranța, calculul rece bărbatului, iar femeii i-a acordat mai mult frumusețea și eleganța. Să fie aceasta o explicație a încălțămintei cu tocuri înalte la femei și cu tocuri joase la bărbați?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *