Ce-i de făcut?

21 dec., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Ni se întâmplă să ne plângem că oamenii sunt așa și pe dincolo, că nu ne înțeleg, că își urmează doar planurile lor și nu le pasă de nimeni, că stau departe de inima și problemele reale ale semenilor lor.
Poate fără să ne dăm seama, în ceea ce spunem despre alții nu este altceva decât ceea ce avem în mintea noastră, adică ceea ce noi înșine suntem.
Cred că ar trebui să înțelegem mai bine faptul că schimbarea în bine a lumii în care trăim începe cu noi înșine. Dacă dorim cu adevărat ca oamenii să fie mai aproape de noi, mai solidari, mai buni, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne apropiem noi mai mult de ei, de inima și problemele lor.
La Crăciun, exact acest lucru l-a făcut însuși Fiul lui Dumnezeu: S-a coborât din confortul cerului în care trăia din veșnicie și s-a amestecat printre noi, a devenit asemenea nouă; a făcut, cum se spune, trotuarul condiției umane, în afara păcatelor noastre. Acestea sunt singurele lucruri pe care nu le-a împărtășit cu noi. În rest, toate, chiar și moartea noastră. Exemplul lui este calea fericirii noastre.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *