Când regele coboară în mormânt

14 dec., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

CÂND REGELE COBOARĂ ÎN MORMÂNT
Când regele coboară în mormânt:
Reînvie în noi cu mai multă forță și vigoare dorința după o țară demnă în care să trăim cu toții ca buni români și creștini adevărați.
Se aprinde în noi credința că nimic bun și sfânt nu se poate fără Dumnezeu.
Reînvie în inima tuturor românilor dorința de a avea conducători buni, drepți, înțelepți și prudenți, cu iubire pentru acest popor și cu frică de Dumnezeu.
Reînvie în noi demnitatea, spiritul dreptății și dragostea pentru adevăr.
Când regele nostru coboară în mormânt, poporul român îi mulțumește pentru tot ceea ce a făcut și a reprezentat pentru acest neam atât de urgisit în timpul regimului comunist; atât de mințit, disprețuit și folosit adesea ca o masă de manevră de către mulți din actuala conducere a țării.
De ce oare a trebuit să moară regele ca noi să ne aducem aminte cine suntem și ce trebuie să fim în această țară și pentru această țară?
În urma trecerii la cele veşnice (marţi, 5 decembrie 2017) şi a declarării zilelor de 14, 15 şi 16 decembrie ca zile de doliu naţional în memoria regelui Mihai, PS Petru Gherghel recomandă ca pe perioada celor trei zile, pe întreg teritoriul Diecezei de Iaşi, să se procedeze la trasul clopotelor la miezul zilei, după rugăciunea “Îngerul Domnului”.
De asemenea, cere preoţilor ca la Rugăciunea credincioşilor de la sfintele Liturghii din zilele de doliu să implore milostivirea lui Dumnezeu pentru odihna sufletului regelui Mihai I.
Episcopul se roagă ca “Dumnezeu cel milostiv şi plin de îndurare să asculte rugăciunea noastră! În veci amintirea lui! Requiescat in pace!”

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *