Camino de Santiago: de la Lourdes la Santiago de Compostela

24 aug., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Lourdes, 24 iulie-Santiago de Compostela, 24 august: 1000 km cca … Un drum lung și totuși atît de scurt în comparație cu infinitul spre care aspiră inima noastră…
Drumul
„Daca vrei sa ajungi undeva, ia un mijloc de transport, dar daca vrei sa calatoresti, ia-o pe jos” (Jean-Jacques Rousseau)
“Eu sunt calea, adevărul și viața” (Isus Cristos). Un drum marcat ziua de săgeata galbenă iar noaptea de Calea Lactee, galaxie care în limba spaniolă se traduce în formula Calle de las Estrellas (Drumul Stelelor), drumul celor ce merg să-l întâlnească pe trimisul Domnului, Iacob, și pe Domnul Isus Cristos, însuși, Eliberatorul lor din toate fricile care-i stăpânesc.
In folclorul și tradiția românească, Calea Lactee este tradusă prin Calea Robilor, semnalând direcția opusă la propriu și la figurat a celor duși în robie de către tătari dincolo de Nistru. La noi, marchează un drum al durerii și robiei; la spanioli (occidentali), marchează un drum al bucuriei, speranței și eliberării.
Deși sunt român, am ales drumul eliberării.
Il recomand tuturor ca drum al redescoperirii și trăirii identității noastre umane, creștine, europene. Procedând astfel, vom admira în seninul liniștit al noților de vară Calea Lactee ca drum al eliberării noastre.

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *