Căderi şi mâini protectoare

26 mai, 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

“Niciun om nu poate cădea atât de jos încât să nu-l poată ajunge mâinile protectoare ale lui Dumnezeu!”
Aceasta este o afirmație făcută de papa emerit Benedict al XVI-lea, care îmi mărește speranța și mă face să mă întreb dacă în iad sunt multe suflete… ce-ar fi să nu fie niciunul?
Dacă bunătatea lui Dumnezeu este infinită, și din bunătate l-a creat pe om, mi se ridică o serie întreagă de dubii și întrebări fără niciun răspuns:

Dacă omul este creația lui Dumnezeu:
-De ce un om poate ajunge atât de departe de semenul său, încât să nu-l vadă niciodată, nici la înmormântare; chiar dacă i-a fost frate de sânge?
-De ce un om poate fi atât de dușman semenului său, încât să-l ucidă pentru a nu-i mai vedea fața?
-De ce un om poate fi impresionat de vraja misterioasă a lunii într-o seară înstelată, dar să nu-l impresioneze persoana care îi stă alături?
-De ce un om poate fi impresionat de câinele de rasă purtat în lesă de stăpânul care îl plimbă pe trotuar, dar să nu-l impresioneze stăpânul?
-De ce un om poate fi atras de bunuri și bani, de cât mai mulți bani, de cât mai multe bunuri, sau de cât mai multă putere, dar să nu-l atragă persoana din casă, de la aceeași masă, din același pat?
Legătura noastră cu bunurile materiale pe care le avem, sau cu viciile sau capriciile noastre poate să fie atât de puternică, încât practic devenim orbi pentru ceea ce este omul de lângă noi; de ce?
Putem să trecem o viață întreagă pe lângă ușile vecinilor noștri și să nu avem nicio legătură cu ei; de ce?
Asta reușim și putem noi, pentru că în căderea noastră în propriile slăbiciuni, patimi și ambiții, ignorăm faptul că mâinile protectoare ale lui Dumnezeu vor să ne scoată din abisul în care ne afundăm și să ne ridice spre lumină, iar noi… nu vrem. De ce vrem să construim iadul pe pământ, când Dumnezeu vrea să ne ia în mâinile Lui și să ne înalțe spre ceruri? Nu am înțeles niciodată; de ce oare?

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *