Biserica Catolică din Japonia: trecut și actualitate

19 iul., 2014 Cărţi publicate Nu sunt comentarii

Cartea Biserica Catolică din Japonia: trecut şi actualitate, scrisă de pr. dr. Emil Dumea, a fost publicată la editura Sapientia, făcând parte din colecţia Istoria Bisericii. Această carte are 88 pagini, format 14×21 cm şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice la prețul de 10 lei.

Titlu: Biserica Catolică din Japonia: trecut şi actualitate
Autor: Emil Dumea
Editura: Sapientia
Locul și anul apariției: Iași, 2014
ISBN 978-606-578-142-9
Format / Pagini: 14×21 cm / 88
Preţ: 10 lei
Vizualizare online pdf_button

Japonia (Ţara Soarelui Răsare) a fost descoperită din întâmplare de către portughezi, între 1542-1543, când o ambarcaţiune deviată de un uragan a nimerit în insulele japoneze. Între 1548-1549 portughezii au întreprins o primă expediţie pentru a lega relaţii economice cu Japonia. Iezuitul Francisc Xaveriu, unul dintre cei mai mari misionari catolici, şi-a îndreptat atenţia spre imperiul insular din Extremul Orient în urma întâlnirii pe care a avut-o la Malacca cu trei japonezi, alături de care a început în 1549 călătoria spre Japonia.

Asemenea poporului japonez, şi Biserica Catolică de aici are încă multe necunoscute pentru non-japonezi. Este o lume puţin aparte care, cu siguranţă, merită să fie cunoscută mai bine. Acesta este şi motivul pentru care prof. dr. pr. Emil Dumea, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi, a elaborat acest studiu despre istoria Bisericii Catolice din Japonia. După ce prezintă începuturile Bisericii în Japonia, autorul oferă informaţii despre organizarea ei administrativ-teritorială, precum şi despre direcţiile ei de acţiune culturală, socială şi politică.

Actualmente, Biserica Catolică din Japonia este din ce în ce mai mult japoneză, deschisă spre dialogul cultural şi religios cu religiile tradiţionale, hinduismul şi budismul, precum şi cu lumea contemporană, în general. Curios este faptul că, numeric vorbind, numărul catolicilor de origine japoneză nu este cu mult mai mare decât cel al perioadei de început a catolicismului aici, în secolul al XVI-lea.

Recomandăm această carte tuturor celor care doresc să cunoască mai îndeaproape istoria unei Biserici care, deşi a fost persecutată, a devenit tot mai puternică şi mai matură în credinţă.

Pr. dr. Emil Dumea

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *