Bătăile inimii tale

30 nov., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Unii caută miracolul, icoanele făcătoare de minuni și locurile unde s-au săvârșit minuni. Aceasta face parte din dorința oamenilor după senzațional. Plictisiți sau obosiți de rutina unei vieți plate, cufundate în nimicuri sau lucruri care nu-i mulțumesc niciodată, oamenii caută senzaționalul. Aceasta și pentru că au fost deja drogați de o mass media care le aduce zilnic pe tavă tot felul de informații care să-i șocheze, să-i țină în tensiune.
Poate că miracolul pe care ar trebui să-l căutăm zilnic ar fi atingerea delicată, discretă dar profundă a inimii semenilor noștri. Poate că acesta ar reprezenta miracolul care ar schimba în mai bine fața lumii. Comunicarea de la inimă la inimă, sinceră, delicată, fără falsitate și ipocrizie, fără nicio dorință de dominare a cuiva. Poate că miracolul de care omul are nevoie este ca cineva să se plece pe pieptul lui și să-i asculte bătăile inimii. Așa cum un copil adoarme la sânul și pe pieptul mamei sale, liniștit și vrăjit de bătăile inimii ei pentru el.
Ascultând în tăcere cum bate inima semenului nostru, ne vom lecui de setea de senzațional, de noutăți continui. Liniștea și fericirea de care noi avem atâta nevoie este ca cineva să ne atingă inima, să rămână alături de ea, să-i asculte bătăile, ofurile și aspirațiile ei. Acesta cred că-i miracolul mult mai necesar pentru viața noastră decât pupatul icoanelor făcătoare de minuni care, din păcate, văd că nu prea schimbă fața mizerabilă și egoistă a lumii în care trăim.
Oare cum ar arăta lumea noastră în care sute de milioane de oameni, în loc să atingă zilnic de nenumărate ori ecranul telefoanelor (touchscreen), ar atinge măcar odată inima semenilor lor?
Există cineva care ne cunoaște inima cu adevărat? Care-i ascultă zilnic bătăile ei? Există măcar o persoană care ne cunoaște profunzimile inimii noastre? Dacă da, putem să ne considerăm fericiți.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *