Atenţie: taximetrişti!

11 ian., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

La aeroportul Otopeni sau la Gara de Nord din București întâlnești o categorie de persoane numită taximetriști care te fac să vezi ceva din boala grea care afectează trupul acestei țări în care locuim. Dacă vrei să vezi de ce este în stare omul pentru bani, nu-i nevoie să vezi știrile la televizor sau să le citești pe undeva prin ziare sau pe internet. Ia contactul cu un taximetrist și o să trăiești pe propria piele agresivitatea verbală și a gesturilor, avariția, lipsa elementară de respect pentru semeni, minciuna, lamentarea în fața greutăților vieții și multe, multe altele.
Am atașat bonul de comandă pe care l-am luat astă-noapte de la dispozitivul din aeroport, în baza căruia taximetristul cu autoturismul cu numărul de înmatriculare care se poate vedea în imagine trebuia să mă ducă la destinație. Când i-am comunicat unde trebuie să ajung, la câțiva km de aeroport, a început să strige și să mă acuze cum de mi-am permis să comand un taxi pentru o distanță atât de scurtă, adică doar aproape patru km. Fără cel mai elementar bun simț și respect pentru persoanele pe care în baza profesiei ce o are trebuie să le servească (normal, contra cost) a continuat să mă acuze și să-și înșiruie o lungă listă de invective și lamentări care fac parte din repertoriul multor altor confrați de breaslă.
Păcat că poarta principală de intrare sau de ieșire din România este infestată cu astfel de persoane care ne fac de rușine poporul din care facem parte. Și dacă ne-a mers vestea că suntem mâncători de lebede pe lacurile din Austria, că suntem un neam de hoți și cerșetori prin Europa, iată că din interiorul țării, acești taximetriști fără scrupule dau încă o lovitură poporului și țării noastre. Dacă eu, ca român, sunt mai călit și cu pielea mai tăbăcită la astfel de agresiuni, mă întreb ce gândesc străinii care ajung în România, sau pleacă din ea; dacă nu cumva își fac cruce că scapă din această țară și cu siguranță vor povesti tuturor ce au pățit cu taximetriștii.
Dincolo de înveliș, de ceea ce vezi cu ochiul liber, luând contactul cu mulți taximetriști, îți dai seama că România este grav bolnavă și că pentru bani, oamenii pot deveni neoameni.
Cred că ar trebui declanșată o campanie națională de scoatere din circuit a taximetriștilor necinstiți, fără bun simț și fără scrupule. Bunul mers al țării noastre, deci și bunăstarea noastră a fiecăruia dintre noi, este compromisă și de categoria aceasta dezgustătoare de inamici publici. Fiindcă în partea de jos a bonului de comandă citim “Nu ne asumăm răspunderea pentru compania aleasă, traseul urmat și costul final al transportului”, înțelegem și mai bine că în țara aceasta fiecare dintre noi suntem constrânși să ne apărăm singuri pielea; altfel, acești taximetriști și multe alte categorii de angajați publici sau privați vor continua să ne jupaoie de piele mai rău decât turcii.
Dacă ajungeți în București și dați de taxiul cu pricina din imagine, vă recomand să-l evitați.

Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *