Alegerile prezidenţiale

26 oct., 2014 Raze de lumină Nu sunt comentarii

In duminica următoare, 2 XI, toți cetățenii României cu drept de vot sunt chemați la urne pentru alegerea viitorului președinte al țării.
1. Biserica Catolică îi îndeamnă pe toți să își exercite dreptul de vot conform conștiinței și votând acea persoană care prin viața și programul său exprimă mai bine valorile și principiile, drepturile și îndatoririle fundamentale ale omului și ale unei bune orânduiri sociale.
2. Nimeni să nu se lase influențat de promisiuni și “pomeni” electorale.
Stiu că mulți sunt dezorientați sau chiar descurajați și au motive să fie. Pe de altă parte, cred că toți avem dreptul și chiar datoria morală și civică de a ne aduce contribuția la promovarea binelui comun.
Cât putem, să nu lăsăm ca destinul nostru, al cetățenilor să fie stabilit de interese de partid sau de putere.
3. Propun ca în această săptămână care ne mai desparte de data alegerilor, să ne informăm bine asupra tuturor celor 14 candidați și să ne dăm votul pentru acela (aceea) care ca persoană (probitate și integritate morală și profesională) și în baza a ceea ce a făcut până acum pentru binele cetățenilor merită cel mai mult votul nostru.
4. Absentarea de la vot sau simpla criticare de pe margine a tuturor candidaților și partidelor nu folosește nimănui.
5. Această țară nu se poate redresa economic, social, politic, cultural, etc. fără contribuția noastră a tuturor acum și în viitor.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *