Alarmă de gradul 0: sfârşitul lumii (22-28 septembrie)!

23 sept., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

In aceste zile mass-media ne transmit tot felul de informații precum că sfârșitul lumii are loc tocmai acum, mai precis între 22 și 28 septembrie. Acest sfârșit (au mai fost profețite vreo trei până acum, din câte îmi aduc aminte) este cauzat de un asteroid care se apropie vertiginos de planeta unde domiciliem și ne va lovi în moalele capului pe toți, sau nu se știe exact pe cine anume. NASA dezminte existența acestui inamic planetar: Prin telescoapele cu care s-au uitat în cosmos, specialiștii nu au văzut niciun inamic apropiindu-se de noi, așa că putem să ne liniștim.
Dar mai există un indiciu al acestui al patrulea sfârșit (repet, al patrulea după cunoștințele mele; accept să fiu contrazis sau completat), și anume vizita pe care actualul papă o face în America. Aceasta a fost profețită cu mult timp înainte de către niște profeți, se înțelege. Iar conform acestora, el ar fi ultimul papă și lumea se va sfârși odată cu el.
Alături de toată cronica neagră sau de scandal cu care mass-media infestează zilnic nu doar ecranele televizoarelor, dar și mințile unora (sper să fie din ce în ce mai puțini), acest sfârșit de lume reprezintă un nou exemplu al superficialității și prostiei omenești și ceea ce mă intrigă este faptul că mass-media nu-și face scrupule în a-și juca interesele meschine pe spatele oamenilor atât de ușor duși de nas. Cred că din partea acelora care sunt încă cu capul pe umeri și picioarele pe pământ, ar fi necesară un fel de coalizare pentru a scoate dintre noi acești bondari mediatici nocivi, să le dăm cu flit și să-i aruncăm din stupul omenesc așa cum procedează albinele cu trântorii care intră în stupul lor.

Referitor la sfârșitul lumii, dacă suntem creștini cu adevărat și am mai deschis Biblia, mai ales Noul Testament, acolo citim în primul capitol al cărții Apocalipsei:
“Eu sunt Alfa şi Omega, spune Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotputernicul” (Ap 1, 8). Iar în noaptea de Paște, Biserica Catolică proclamă în mod solemn suveranitatea lui Dumnezeu asupra oamenilor și a întregii creații:
“Cristos ieri și astăzi
Inceputul și sfârșitul (NU asteroidul fantomatic! n.n.)
Alpha și Omega,
Ale Lui sunt timpurile (inclusiv perioada 22-28 sept., n.n.)
și veșnicia.
A Lui este mărirea și puterea pentru toată veșnicia. Amin.”
Aceasta credem noi, bazați pe Cuvântul lui Dumnezeu!

Acum, revenind la cuvintele oamenilor și la aceste zvonuri, păreri și supoziții, în înțelepciunea lui fără margini, Dumnezeu l-a creat pe om liber, iar acesta nu se folosește totdeauna așa cum trebuie de libertatea primită și-și permite tot felul de lucruri nu tocmai conforme cu voința Creatorului.
Iar ca o părere personală, bazată însă pe ceea ce am mai auzit și pe reflecții făcute nu de puține ori, eu cred că sfârșitul lumii începe atunci când pe potecile dintre casele noastre vor crește bălării și buruieni. Atunci începe izolarea, insingurarea omului, înstrăinarea lui de semenii săi, lupta fratricidă, agonia omului. In prezent, atâția semeni ai noștri și-au construit un confort destul de ridicat, adunându-și bunuri nenumărate și continuă în această direcție, ca niște hârciogi care nu se mai satură niciodată. Intrebarea mea este: Dar între noi ce poteci, ce legături construim? Sau ne butonăm propria fericire (a se citi nefericire) pe ecranul telefonului nostru? A propos, pentru cine nu știe: După ce murim, la intrarea în sala de judecată a lui Dumnezeu ne va fi confiscat orice mijloc de comunicare și fie că apoi vom fi trimiși în rai, iad (sau purgator), va fi vai de noi dacă nu am învățat aici pe pământ să comunicăm și în alt mod: Vom sta singuri, singurei pentru toată veșnicia, butonându-ne în palme (din lipsa smartphone-ului) un veșnic Help me!

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *