A fi sau a nu fi

14 oct., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Dacă Dumnezeu este Iubire, cum pot oamenii să-L cunoască din moment ce între ei și în ei există atât de puțină iubire adevărată? Poți înțelege ceva din ființa lui Dumnezeu, fără să iubești cu adevărat? Mă îndoiesc! O fi lipsa de iubire cauza ateismului practic al unei bune părți a lumii noastre? Înclin să cred că da.
De ce oare crește numărul celor pentru care problemele Dumnezeu, credință și religie sunt cu totul secundare sau nu-i interesează deloc? Oare nu pentru faptul că omul acceptă doar ceea ce intră in mintea lui și pentru că inima lui devine tot mai mult un simplu organ de pompat sânge?
Dumnezeu nu poate fi închis în găoacea minții și în limitele ființei noastre. El există pentru ca omul să-și deschidă mintea și inima pentru a primi în ele un infinit de înțelepciune și mai ales de iubire. El există pentru ca omul să-și depășească barierele, redobândind măreția și demnitatea pe care le-a avut atunci când a fost creat. Societatea deschisă pe care o construim astăzi trebuie să fie una în care mințile și inimile oamenilor să se deschidă cât mai mult atât spre valorile unei adevărate democrații (depășind barierele comunismului și evitându-le pe cele ale capitalismului sălbatec), cât și spre transcendentul la care aspiră inima și conștiința omului, iar această aspirație transcendentală îl duce pe om la Eliberatorul lui, Isus Cristos.
Dumnezeu va fi mereu și mereu același. Insă omul, fără Dumnezeu nu va mai fi același, ba chiar riscă să nu mai existe deloc.
Omul a primit de la Cel de Sus unul din cele mai mari daruri, libertatea. Oare îi va respecta Dumnezeu omului libertatea și în cazul în care acesta ar decide în gândirea și acțiunile sale să se descotorosească de Creatorul său? Bună și grea întrebare! Istoria este învățătoarea vieții: Poate că tot ce a produs comunismul ateu (cca. 100 de milioane de victime, la care adăugăm imensele pagube materiale și culturale, spirituale) ar trebui să reprezinte un răspuns (avertisment) la această grea întrebare. Și nu pricep de ce oamenii nu vor să învețe din greșelile altora și se încăpățânează să le repete, suportându-le consecințele pe propria lor piele.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *